dinsdag 18 mei 2010

Vloer toch niet wit

Afgelopen zaterdag gingen we verf bestellen voor de vloer ik had na veel googlen een vloerverf gevonden die geschikt was. Dus wij op zatermiddag op pad met 3 kinderen achterin de auto waarvan er 2 natuurlijk geen zin hadden om meet te gaan.
Wij naar heerhugowaard gereden komen we terecht bij een zaak waarvan ik meteen al dacht dit gaat hem niet worden... allemaal oude bouwmaterialen (ontzettend leuk hoor maar niet waar we voor kwamen).
De eigenaar kwam uit Thailand en ik vroeg naar staaltjes die kreeg ik daar moest ik maar een kleurtje uitzoeken... dit waren staaltjes muurverf... vloerverf ??? ja die heb ik wel maar daar heb ik geen staaltjes van ... ze glimmen iets meer dan de muurverf...
Wij gevraagd of er een andere zaak is die wel staaltjes had , ja in Alkmaar maar daar heb ik geen adres van zoek maar op internet op...

Wij weggegaan maar ik wilde nu we toch in Heerhugowaard waren graag naar een leuke kinderlifestyle winkel toe ... maar onderweg kwamen we een vloerenzaak tegen laten we daar maar wat advies vragen je weet maar nooit.

Na lang wachten op andere klanten ( de kinderen hebben ondertussen de vloeren gedweild met hun broeken ) blijkt dat als we onze vloer gaan schuren ons houtsoort gaat bloeden en aangezien dit een Merbau vloer is betekent dat dat ik roze vlekken zou krijgen in mijn witte vloer!!!! Dit is dus geen optie .
Dat was even balen al een half jaar lopen we met dit idee in ons hoofd en het kan dus helemaal niet. Na een goed gesprek met de verkoper gaan we de vloer nu in de hardwax zetten dit is makkelijker bij te houden als lak. Dit kunnen we plaatselijk doen en dat betekent in elk geval dat ik niet meer mijn hele kamer leeg hoef te halen.

Dus eind goed al goed donderdagmiddag gaat Bert beginnen met schuren ( dit moet met 4 verschillende soorten schuurpapier ) vrijdag nog af schuren en dan 's middags de eerste laag wax erop en dan 48 uur drogen. Daarna zondag nog 1 laag en dan 24 uur drogen en dan kunnen we maandag ons huis weer betreden (en schoonmaken).

Dus ik ben benieuwd naar het resultaat...

1 opmerking:

  1. Gelukkig dat je die vloerenzaak tegenkwam zeg! Anders had je een wit met roze gestippelde vloer gehad, jakkes!! Maar wat een berenklus komende dagen.

    Héél véél succes met leeghalen, schuren, waxen, drogen, waxen en weer drogen en wéér alles in de kamer zetten. Maar het wordt vast mooi, en plaatselijk bij kunnen houden is perfect. Hoef je nooit meer de kamer te legen!!!

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen

elyne

elyne
mooie donkerblauw feliz jurk

Mirte

Mirte
mooie meegroei jurk van abc als ze groter word voeg ik de derde strook toe.