vrijdag 17 december 2010

nieuwe school

Gisteren hebben we na lang wikken en wegen toch besloten om naar een nieuwe school te gaan kijken voor Björn. Aangezien Björn meerdere problemen heeft, waardoor hij ondanks de 2e keer groep 3 niet goed mee kan komen. Hebben we besloten om een kleinere school te kiezen met heel veel expertise in taal en kleine klasjes. We denken dat Björn hier veel beter tot zijn recht gaat komen.
Maar wat doe je dan met Elyne ? laat je die op school tussen haar vriendinnetjes ? dit vonden wij een erg moeilijke beslissing, het zou beteken dat de een om 15.30 u klaar is en de ander om 14.30u. dus 2 maal heen en weer... Bert 's ochtends de een moet weg brengen en ik de ander.... studiedagen verschillend..
Dus nee dat is niet praktisch. Maar de school wil wel graag al na de kerstvakantie starten met Björn dus gisteren moest de beslissing al gemaakt gaan worden.

Ik moet zeggen dat ik het er erg moeilijk mee had, de heel dag ben je er mee bezig. maar we hebben het gisteravond aan de kinderen verteld en Björn werd zoals verwacht ontzettend boos, wilde niet meer luisteren... Maar Elyne was ontzettend enthousiast, helemaal blij !
Na een half uur trok Björn al aardig bij en zei; moet het echt mam ? ja Björn het is wel beter voor je en nu is ook hij helemaal blij.

Maar ja dat betekend wel vandaag al afscheid nemen van de school !
Dus ik ben nu snel afscheids traktatie's aan het maken en dan gaan we fris de vakantie in en na de vakantie maken ze een nieuwe start.

2 opmerkingen:

  1. Mijn zus zit in hetzelfde schuitje, zo moeilijk...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is inmiddels al even geleden maar snap het helemaal hoor. Wij hebben ook getwijfeld om de jongste naar dezelfde school te brengen als de oudste (die sinds de zomervakantie overgegaan is). Nou, wij ouders maken ons het drukst over die dingen, mijn jongste had er (ondanks veel vriendjes op oude school) juist erg veel zin in en na 1 maandje genoeg nieuwe vriendjes.

    Las de rest van je blog ook en wil je meteen sterkte wensen met je gezin (en je man). Moeilijke beslissingen hoor.

    BeantwoordenVerwijderen

elyne

elyne
mooie donkerblauw feliz jurk

Mirte

Mirte
mooie meegroei jurk van abc als ze groter word voeg ik de derde strook toe.