donderdag 25 maart 2010

Laatst heb ik een grijs tom du tuniekje gemaakt deze was alleen niet zo wijd geworden als het origineel.
Nu liep ik gister bij de Hans Textiel zie ik daar hetzelfde tuniekje hangen in een wit katoentje voor nog geen €12,- dus ik denk die neem ik mee, ik pas de maat en teken het patroon na en breng het jurkje weer terug zo gezegd zo gedaan.
Nou was het jurkje van de hans iets te smal voor mijn dochter maar de dochter van de buurvrouw paste hem precies.
Dus mijn buuf ook blij, ik blij dat ik hem niet terug hoef te brengen.
Gisteravond het patroon getekent en de stof geknipt vanavond ga ik hem in elkaar naaien.
Gister ook nog 2 t-shirts opgepimpd met applicaties en band van applicatie enzo de foto's volgen nog.

Ditmaal weer een topje voor Elyne, hij is niet helemaal zoals ik hem wil want hij zakt een beetje van haar schouders af... dus bij de volgende moet dit anders ik weet alleen nog niet helemaal hoe.

woensdag 10 maart 2010

Ik wilde laten zien hoever ik inmiddels al ben met de jas voor Elyne, maar natuurlijk had ik weer ruzie met de staander en de kraag, en door dat gedoe ben ik vergeten om tussen de jas en het beleg de rits in te zetten.
Dus dit moet weer even los... Dat komt in het weekend ben erg druk deze week.



Tussendoor heb ik ook nog dit vogelhuisje in elkaar gezet voor een van de meiden kamers, ik moet er alleen nog even een stokje voor het vogeltje opzetten.





Ook ben ik tussendoor nog aan een nieuw projectje begonnen ; smocken.
Ik had dit nog nooit gedaan maar wat is dit leuk zeg !

Waarom zijn er ook zoveel leuke dingen om te doen , ik kan het niet laten om als ik iets leuks zie het ook te maken. Er liggen nog zoveel projecten in de kast om af te maken...
dus dit weekend ga ik beginnen aan het afmaken van alle projecten; de jas van Elyne,een geknipt overslagvestje voor Elyne, het zomerjurkje van Mirte, er ligt nog een half afgemaakte salopet broek voor Mirte en nu dus ook het smockstukje in een jurkje voor Mirte verwerken....
Dus voorlopig ben ik nog wel even bezig.

maandag 1 maart 2010

Zomerjurkje voor Mirte

Op dit moment ben ik bezig om een lief zomerjurkje voor Mirte te maken hij is bijna klaar maar ik wilde toch alvast wat laten zien.




Als deze klaar is dan ga ik aan een zomerjas voor Elyne beginnen, ik twijfel nog steeds over het model maar waarschijnlijk word het het model uit de febr. knippie van vorig jaar. Alleen is deze maar voor een deel gevoerd dan ga ik hem dus geheel voeren en misschien maak ik toch nog wel een aantal aanpassingen voor dit model.
Eigenlijk wilde ik de roos 5006 voor haar maken maar ik kan deze nergens meer krijgen. Dus ga ik maar van het knippie model een ballonjas proberen te maken.



De stof is wel al uitgekozen. De buitenkant word donkerblauw met de grote stip met wat details met het kleine stipje en de voering word wit met donkerblauwe stip.

Ook eindelijk iets voor Björn

Afgelopen winter hebben we de kamer van Björn opnieuw behangen en ik vond dat er ook iets stoers op zijn bed mocht komen.
Hij vraagt namelijk al vaak genoeg mam wanneer maak je nou ook eens iets voor mij ?
maar ja ik vind nou eenmaal dat je lang niet zulke leuke en stoere kleren voor jongens kunt maken ( behalve dan een blousje ).




Dus heb ik in december dit plaid voor hem gemaakt. Ik heb bewust een plaid gekozen dan blijft de print veel mooier als dat ik hem steeds moet wassen (als het een dekbed zou zijn).


Ik wilde eigenlijk de helicopter die op zijn behang staat printen maar dit lukt op de een of andere manier niet goed dus toen maar een plaatje gedownload en die erop gestreken.
Nog een aantal kussens erbij gemaakt en het resultaat is goedgekeurd door
Björn.

Tom Du jurk




Ik heb vorige week voor Elyne een tricot jurk gemaakt , ik zag dit model bij Tom Du en met een aantal eigen aanpassingen is het een erg leuke jurk geworden.
Zij heeft hem al gedragen maar voordat ik een foto kon maken zat hij al onder de vlekken dus de foto met model volgt nog.

elyne

elyne
mooie donkerblauw feliz jurk

Mirte

Mirte
mooie meegroei jurk van abc als ze groter word voeg ik de derde strook toe.